Jacksonville, Florida
Door: wilenemmy
Blijf op de hoogte en volg Wil en Emmy
28 Februari 2011 | Verenigde Staten, Jacksonville
Dinsdag zijn we naar de Dominicaanse Republiek geweest. Dat ligt op hetzelfde eiland als Haiti. We kwamen aan in Samana. Je moet je voorstellen, dat 2500 toeristen in één keer over de haven werden uitgestort. Veel mensen namen een georganiseerde bustocht over het eiland maar wij namen de taxi naar zuidkant van het land over een hoge bergrug en hebben daar de hele dag geluierd en gezwommen aan één van de vele Bountystrandjes. Heerlijk lauw water met branding. Je werd er niet koud van. Het land zelf is erg groen, veel bomen, maar arm. Veel mensen op straat, slecht onderhouden huizen. De mensen zijn wel vriendelijk, maar willen je wel erg graag allerlei dingen verkopen, waar je geen behoefte aan hebt.
Terug aan boord gedoucht, lekker gegeten en ´s avonds gekaart, seven up, seven down natuurlijk.
Woensdag naar de Amerikaanse Maagdeneilanden. Aardig welvarender dan de Dominicaanse Republiek. Vanaf Charlotte Amalie met de taxi en de veerboot naar het eiland St John, waar we heerlijk gezwommen, geluierd en gesnorkeld hebben. Je raakt langzamerhand gewend aan de luxe van het heerlijke klimaat en het lauwe water. Op de terugweg lekker geslenterd door Charlotte Amalie, waarbij ik nog een echt Amerikaans gekleurd overhemd met papagaaien in palmbomen heb gekocht.
Donderdag naar de Britse Maagdeneilanden. Net zo mooi. Alleen al de reis met de taxi naar het strand. Het wordt eentonig, zwemmen, luieren, maar het verveelt geen moment.
Met Andries en Marcel en Lauren is het prima vertoeven. Gezellig, praten, eten, maar we doen ook regelmatig wat voor onszelf. Het klikt goed. De omstandigheden zijn dan ook perfect.
Morgen een dag varen op zee, zaterdag de hele dag naar Great Stirrup Cay, een eilandje in de Bahamas en zondag is dit alweer voorbij. De auto en caravan zijn inmiddels gearriveerd in Jacksonville. We hopen deze maandag op te halen. Dan begint een nieuwe fase. We kijken er naar uit.
Zondag 27 februari
Het gaat snel. Gisteren zaten we nog op de Bahama's in de zon en vanmorgen alweer terug in Miami. Met de shuttle taxi naar het vliegveld waar we de auto huurden van Alamo. Allemaal nieuw, maar eigenlijk heel simpel allemaal. Met een creditcard kom je de wereld rond. Afscheid genomen van Andries, Marcel en Lauren (lieve mensen en heel fijn om mee op te trekken) en daar gingen Emmy en Wil met de auto naar Jacksonville. Zo'n 600 kilometer over de highway. Het ging eigenlijk heel relaxed. Iedereen rijd een beetje harder dan mag, maar rustig op de baan blijven waarop je zit. Airco en cruise control zijn dan wel heel prettig. Bij de Burger King een hapje gescoord en om zes uur waren we in Jacksonville in het motel. Bij de Walmart hebbe we een Tomtom gekocht (aanbieding met volledige kaarten van de V.S. en Canada) en een biertje voor op het balkon. Van Matthijs en Jacqueline hoorden we dat Tess het goed doet in Zuidwolde, daar zijn we helemaal blij van. Morgen halen we de auto en caravan op en dan gaat het echt beginnen. Het is fijn om te merken, dat we langzamerhand in een vakantiestemming komen. Soms wel spannend, maar het komt altijd weer goed. We genieten volop van de momenten, ook als ze onverwacht zijn. Soms gaan de dingen anders dan je verwacht.
Veel liefs van Em en Wil
28 Februari 2011 - 07:59
Berty:
Als ik dit zo lees denk ik dat jullie heel relaxed aan jullie reis gaan beginnen.
Bij ons is dat ook zo. De spullen zijn gepakt en vanmiddag brengt Ed ons naar de trein in Assen. Hartstikke fijn. Vanavond om 21.45 gaat het echt beginnen. We vliegen dan naar Hong Kong, onze eerste stop op de weg naar Nieuw Zeeland.
Collega vakantiegangers, veel plezier op jullie volgende traject! -
28 Februari 2011 - 14:05
Renée En Koos:
met grote belangstelling volgen we jullie op deze prachtige reis!
fijn om te lezen dat jullie zo genieten!
Fleur onze kleindochter is gelukkig uit het ziekenhuis en het gaat goed. Met zijn allen nu bijkomen van alles, maar dat komt goed! lieve groeten van Renée en Koos
28 Februari 2011 - 15:31
Nel En Paul:
Wat leuk dat alles zo lekker loopt en dat jullie al zoveel hebben meegemaakt.
En nu de auto met caravan halen en toeren maar.
Op naar jullie volgende verslag, maar laat je niet opjagen,en neem optijd je rust bij zoveel indrukken. Binnenkort bellen wij jullie.
Nou wederom heeeeeeel veel plezier
en groetjes vanuit een nat en grijs en somber Nederland. -
28 Februari 2011 - 19:02
Heine Vos:
Hoi Wil en Em , zojuist een berichtje naar Geert en Leny gestuurd (Hebben het ook leuk spelen voor Adam en Eva maar dan zonder vijgebladen)
De wereld is kleiner geworden.
Luxe went snel begrijp ik.
Hier is alles goed,Niet te veel snacken denk om de groentes
Veel plezier Heine en Fo -
28 Februari 2011 - 21:12
Janneke Van De W:
Ai, ai... wat klinkt dat allemaal rot. Gelukkig zitten wij warmpjes in Stadskanaal, in plaats van het akelige Florida. :-)
Bahama's, Maagdeneilanden, bah...
Voor de zekerheid zal ik jullie blijven volgend, stel je voor dat het nog leuk wordt! ;-)
02 Maart 2011 - 17:37
Piet:
Wat leuk om zo mee te kunnen leven. Spannend hoor, jullie hebben al heel wat beleefd en de reis moet nog beginnen.
Kunnen jullie de vele indrukken nog verwerken.? Lijkt me best lastig of is het gewoon genieten geblazen?
Hier alles goed, eigenlijk weinig bijzonderheden, alles gaat zo zijn gangetje.
Pas goed op jullie zelf, geniet en we hopen nog veel van jullie te horen.
Groet Piet en Sari. -
10 Maart 2011 - 02:22
Carla:
Dag Wil & Emmy,
Al zoekend op waarbenjij.nu op Jacksonville de stad waar wij sinds augustus wonen kwam ik op jullie blog terecht. Super dat jullie deze reis met jullie eigen caravan en auto gaan ondernemen. Wij als vervente caravanners hebben die van ons net voor ons vertrek naar de VS verkocht. Jullie hebben al gemerkt dat hij veel kleiner is dan de gemiddelde VS caravan maar zoveel gezelliger. Vorige week hebben wij toevallig eens ongegeneerd rondgekeken in die bakken tijdens een RV show en de inrichting is voor Europese begrippen vaak schrikken.
Wat wij ons afvroegen na het lezen van jullie blog is met welke maatschappij jullie je auto en caravan naar Jacksonville hebben vervoerd.
Wij zijn nl van plan om volgend jaar als wij weer terug gaan onze auto's die hier zijn gekocht mee terug te nemen naar Nederland. Zouden jullie de moeite willen nemen om op ons emailadres hanenopvakantie at hotmail.com een berichtje achter te laten met de maatschappij die jullie gebruikt hebben
Wij wensen jullie een hele leuke voorspoedige bijzondere reis.
Marcel & Carla
www.amerikhanen.blogspot.com