3 maart alweer in St. Augustine
Door: wilenemmy
Blijf op de hoogte en volg Wil en Emmy
04 Maart 2011 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Zondag zijn we van Miami naar Jacksonville gereden.
Maandag bleek de caravan er nog niet te zijn, dus op naar het strand op Amelia Island.
Het deed ons erg aan het Nederlandse strand denken, duinen hier en veel appartementen langs de kust. We waren blij de benen te kunnen strekken en hebben lekker 3 uur gewandeld.
Ook hier zomers warm!
Dinsdags was de boot wel aangekomen, maar werd de caravan niet op tijd uitgeklaard, dus terug naar ons motel, ook geen straf, zie foto, en s’avonds lekker uit eten gegaan in het steakhouse verderop.
Woensdagmiddag konden we de auto en caravan eindelijk ophalen.
Gelukkig mankeerde er niets aan en het was een heerlijk gevoel ze weer te zien.
Helaas, zei de man van de douane, was de accu leeg, ze hadden hem even voor ons opgestart, maar we moesten eerst maar een eindje rijden voor we de motor weer af zetten.
Dus, eerst naar het motel om met draaiende motor de caravan even te stallen. Toen naar het drukke vliegveld, waar we met draaiende motor de huurauto inleverden.
Toen naar het benzinestation, we hadden inmiddels een 30 km. gereden.
Daar moesten we hem wel uitzetten om te kunnen tanken en toen startte de motor weer niet.
Een uiterst vriendelijke Amerikaanse neger hielp ons met opstarten en legde uit waar een accuwinkel was. Daar zijn we heengereden en hebben een nieuwe accu gekocht. Daarna kon de reis beginnen, we haalden de caravan van het motel en reden naar een camping in St. Augustine. Daar aangekomen, bleken we niet op de camping gas om te koken te kunnen krijgen, maar in het dorp, 26 km verderop.
Daar aangekomen was de zaak net een kwartier dicht en dat was erg lastig, maar een vriendelijke andere Amerikaan vertelde dat je ook gasflessen kon kopen in de supermarkt en dat hebben we toen maar gedaan.
Elektriciteit en water aansluiten op vreemde aansluitingen bleek nog niet zo gemakkelijk, Ed’s hoofdlampje bewees prima diensten en ook hier een behulpzame Canadese buurman, die een handje hielp.
Vandaag, donderdag, een beetje aangerommeld, kleren in de kast, een beetje gewassen, wat boodschappen gedaan, eindje rondgereden, wat gefietst, kortom uitgerust op onze manier.
Florida is heel moerassig, met veel bomen, die in het water staan, veel met grijs mos aan de takken, dat als pluimen naar beneden hangt.
Hier en daar staat een boom in bloei, wit of geel of roze, maar hoe ze heten zou ik echt niet weten.
Je hebt hier ook ontzettend veel palmen, het lijkt wel onkruid, ze groeien overal.
De mensen zijn over het algemeen vriendelijk en behulpzaam.
Wil heeft nog een beetje moeite met de vrijwillig verplichte 15 % fooi, die je hier geeft als je uit eten gaat, maar dat zal wel wennen.
Er zijn hier ook ontzettend veel winkels, jammer, dat onze caravan zo klein is er kan niet veel meer bij. We hebben vanmiddag wel een waterslang met aansluiting voor de hookup gekocht.
De kraan van een hookup is nl. zijwaarts gericht en dat is heel lastig als je een jerrycan wilt vullen. Dat is ons gisteren via de buurman gelukt, vanaf vandaag kunnen we het zelf.
Morgen gaan we een dagje uit, naar St Augustine of Cape Canaveral en zaterdag reizen we verder westwaarts naar de Golf van Mexico.
We vallen wel op met onze combinatie, we zijn met stip de kleinste caravan hier, tjonge jonge, wat een joekels staan hier, je kijkt je ogen uit.
Ik ga eens koken, gek idee, dat jullie allemaal al slapen.
Tot de volgende keer.
04 Maart 2011 - 03:12
Chris Gort:
Emmy, the grey moss you are seeing is called "Spanish Moss". It obtains all its nutrients from the air. Not a true moss or parasite, its scientific classification is an epiphyte. The harvesting of Spanish Moss in the bayous provided early settlers with a livelyhood as it was used in furniture and mattress stuffings.
The trees with roots in the water could be the Swamp Cypress tree
Enjoy your stay.
Chris -
04 Maart 2011 - 08:39
Dina:
Hey Wil en Emmy, ik hou jullie verslagen goed in de gaten ;-)
Het is erg leuk om te lezen.
04 Maart 2011 - 08:50
Koos En Renée:
Heel fijn om te lezen, dat het met auto en caravan goed is verlopen met uitzondering van de startaccu, maar dat is te overzien. Jullie verhalen zijn heel prettig om te lezen. Wij kijken a.h.w. mee over jullie schouders. Elke ochtend even checken of er een nieuw verslag + pics zijn binnengekomen. Jullie behoren dan ook bij "mijn favorieten." Ga zo door! Maken jullie ook nog filmopnames?
05 Maart 2011 - 13:30
Richard EnPatricia:
Hoi buurman en buurvrouw,
Goed om te lezen dat alles goed is aangekomen, en dat jullie een mooie tijd in het grote Amerika te gemoed gaan.aan de foto,s te zien gaat dat wel lukken. Wij vinden jullie verslagen leuk om te lezen super. groetjes Fam Bakker -
05 Maart 2011 - 16:26
Nel En Paul:
Wat een ervaringen hebben jullie al opgedaan.
Mooie auto + caravan,voor onze begrippen wel groot.We blijven uitkijken naar e-mails,en blijven met spanning jullie reisverslagen volgen.
Benzine kost hier nu € 1.67 de liter,dat is in Amerika wel anders.Genieten maar weer en tot horens.Groeten vanuit een grijs Rijswijk.