Tallahassee - Reisverslag uit Tallahassee, Verenigde Staten van Wil en Emmy Verver - WaarBenJij.nu Tallahassee - Reisverslag uit Tallahassee, Verenigde Staten van Wil en Emmy Verver - WaarBenJij.nu

Tallahassee

Door: wilenemmy

Blijf op de hoogte en volg Wil en Emmy

06 Maart 2011 | Verenigde Staten, Tallahassee

Vanmorgen op de camping (8.00 uur) werd ik bij de caravan aangesproken door een Amerikaanse buurman met dat heerlijke zuidelijke accent: You ain’t gonna sleep in that rig, are you? Ik zei hem, dat we dat het eerste halfjaar zouden doen. Hij sloeg zijn ogen ten hemel en zei: May the good Lord bless you.
Vergeleken met de joekels op de camping hebben we wel een heel kleintje, maar toch gaat het heel goed. Vanmorgen eerst Joost gebeld voor zijn 34e verjaardag en luidruchtig toegezongen. Vandaag vertrokken naar Tallahassee, de hoofdstad van Florida. De reis had nogal wat voeten in de aarde. De caravan lag niet zo lekker achter de auto. Hij slingerde af en toe boven de 90 km. Niet prettig. We hebben heel wat gerommeld met de gewichtsverdeling voordat we eindelijk tevreden waren. Pas om vijf uur waren we op een camping in een National Forest achter Tallahassee. Daar was het uitstekend, mooie plaats, alles erop en eraan, uitzicht op het water. We werden gastvrij ontvangen door de baas van de camping, die ons alles vertelde over de omgeving en waar je het beste kon wandelen en fietsen. Toen hij hoorde, dat ik graag vogels wilde kijken, werd hij helemaal enthousiast. Hij was zelf ook vogelaar en vertelde welke vogels hier allemaal waren, visarenden en bald eagles.
Vanavond een lekker maaltje nasi gegeten en vanavond maar weer vroeg naar bed. We zijn toch nog niet helemaal gewend aan het tijdsverschil, dus morgenvroeg zijn we weer vroeg op. Het is nog steeds prachtig weer. Van de aangekondigde storm hebben we niets gemerkt. Half bewolkt met temperaturen rond 25 graden overdag. Helemaal niet verkeerd.
Vandaag geen foto’s. Niet gemaakt. Wel nog een paar van Kennedy Space Center. Dat lukte vanmorgen niet vanwege een wel heel trage internetverbinding.
Iedereen hartelijk dank voor de reakties. Het doet ons erg goed. Groeten.

• 06 Maart 2011 - 08:58

Jan En Ingrid:

Af en toe gaan wij even gluren bij de buren!
    Het is leuk om te lezen dat het verblijf in Amerika aangenaam is.
    Veel plezier nog en Wil misschien zijn er wel hele rare vogels in Amerika.
    Nou we zien de foto’s wel
    Groetjes de buren.

• 06 Maart 2011 - 17:11

Annie Geertsma:

Volg met spannig elk nieuw verhaal, leuk hoor dat jullie zo genieten. Ik ben jaloers op het temperatuurtje wat jullie daar hebben! hier is het nog elke nacht vriezen en overdag tot 5 graden en is het dus koud!!
    Veel groetjes van hier en ik hoop dat jullie reis voorspoedig blijft gaan.
    Annie

• 07 Maart 2011 - 10:10

Geert En Leny:

Hoi Em en Wil,

We hebben al jullie verslagen gelezen. Jullie hebben al veel beleefd in die paar dagen. Leuk om alles te lezen. We hebben ook ingevuld dat we een berichtje willen ontvangen als jullie je weblog bijwerken. We zien wel of het werkt. Heel veel plezier op het volgende stuk van je reis.
    Groeten van ons beide

• 07 Maart 2011 - 18:55

Esther:

Hoi lieverds,
    Ben benieuwd of je daar heel andere vogels hebt als hier. Volgens mij kun je een hele zwik nieuwe aan je lijstje toevoegen pap!
    Wij gaan hier verder met feestweek Britt. Uitgebreid verslag volgt. Dikke kus, ook van Robbert en kids.

Wil en Emmy

Wij zijn Wil en Emmy Verver. In 2010 beiden met de Vut gegaan als respectievelijk fysiotherapeut en lerares. Wij willen vanaf februari 2011 een reis door Noord-Amerika maken, waarbij we onze eigen auto en caravan meenemen. We starten in Florida en maken grofweg een grote cirkel met de zon mee, waarbij we proberen veel nationale parken te bezoeken o.a. in Texas, New Mexico, Utah, Colorado, California, Brits Columbia, Alaska, Yukon, Alberta, Wyoming en dan wegens familiebezoek via Toronto (Ontario) en Bangor (Maine). In november 2011 hopen we weer thuis te zijn. Via deze website willen we graag contact houden met familie en vrienden.

Actief sinds 29 Sept. 2010