Carlsbad, New Mexico
Door: wilenemmy
Blijf op de hoogte en volg Wil en Emmy
25 Maart 2011 | Verenigde Staten, Carlsbad
Carlsbad, een stad midden in de woestijn, een gebied , zo vlak dat je miles kunt kijken. Zand, dor gras, planten en struiken tot ongeveer 50 cm hoogte en geen enkele boom. Af en toe rijst er een heuveltje op, een soort kopje. Maar eronder ligt rots hebben we gemerkt.
We zijn naar de grotten in die rotsen geweest en het was fantastisch. We konden een onbegeleide wandeling door de grotten maken, met een audioapparaatje, dat ons allerlei informatie gaf als we op het knopje drukten. De tocht was 6 km en we hebben er wel 4 uur over gedaan, zoveel was er te zien. Het waren enorme druipsteengrotten, maar anders belicht dan wij gewend zijn. Het licht was veel natuurlijker en meer gericht op educatie dan op recreatie.
Doordat iedereen er op zijn eigen houtje doorliep en aan de ingang werd gevraagd of je stil wilde zijn, was er ook een heel fijne sfeer. Het was er zo stil en sprookjesachtig mooi, we hebben er erg van genoten.
We hadden genoeg indrukken voor die dag en besloten nog een dagje langer te blijven om naar de Desert Zoo te gaan. Dat wilden we eigenlijk niet overslaan en dat is maar goed ook.
Na vanmorgen Loek toegezongen te hebben via de skype zijn we er naar toe gereden. Ze hadden alle dieren , die in de woestijn leven: vogels, slangen, knaagdieren, spinnen o.a. de Tarantula, zwarte beren, bergleeuwen, wolven, lynxen, bizons en soorten herten. Verder alle soorten cactussen en struiken, die er groeien. We kregen heel veel informatie over de woestijn, zoals die daar is en zijn alweer wijzer geworden!
Er waren ook veel families met kinderen, echt Mexicaanse mensen, zo leuk. De mensen zijn overal heel aardig, openhartig en behulpzaam, ze komen naar de caravan om een praatje te maken en zijn dan altijd onder de indruk van dingen waar je het helemaal niet van verwacht. Zo hadden we gisteren en vandaag bewonderaars voor ons droogrekje, die aan de caravan hing! Fantastisch ding, wat handig, volstrekt onbekend in de USA. Ze kennen dat helemaal niet hier, was buiten hangen. Niemand doet dat. Op elke camping heb je wasmachines, die in een half uurtje je was wassen en daarna doe je hem 3 kwartier in de droger en klaar ben je. Dat alles kost je hooguit 1.5 euro, daar ga je toch niet voor staan kliederen in een wasbak. Aan het wasrekje hangen dus alleen onze zwempakken en handdoeken. Het is redelijk warm hier, ongeveer 30C = 86 F, en het gaat nog warmer worden. Morgen vertrekken we naar Alamogordo, daar wordt het wat bergachtiger en misschien is het daar dan wat kouder, we zien wel. Het is een heel droge warmte, dus je hebt er niet zo heel veel last van. Wil kookt aardappelen met sla en karbonades, wat heb ik daar zin in!
25 Maart 2011 - 16:40
Leny:
Hoi Em en Wil,
Leuk dat jullie in Carlsbad zijn. Doet een heleboel herinneringen naar boven komen. De grotten zijn inderdaad heel mooi. Wij hebben er ook van genoten. Toch wel een grappig idee dat jullie daar nu ook rond hebben gelopen. Fijn dat jullie ook nog allerlei cactussen hebben gezien, bloeiden ze ook op dit moment? Nog heel veel plezier. Geert is vanmorgen vertrokken naar Frankrijk met Jan Willem en Trudy. Daarom alleen een reactie van mij. -
25 Maart 2011 - 19:36
Esther:
Hoi lieverds!
Weer een leuk verslag. Gaaf dat jullie lekker je ritme hebben gevonden. Indrukwekkend verslag van Michael. Hier is inmiddels de lente ook begonnen. Heerlijk weer een zonnetje. Nu lekker weekend. Dikke kus, Esther -
26 Maart 2011 - 13:04
Janneke Van De W:
Hallo reizigers,
Wat een geweldige reis en wat een leuke verhalen. Ga zo door.
Wil, van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
Groet'n uut Knaol! -
26 Maart 2011 - 18:12
HEINE EN FO:
Hoi Wil en Em fijn dat het goed gaat bij jullie,leuke reisverslagen.
Wil nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag
Heine & Fo -
27 Maart 2011 - 11:13
Renée En Koos:
Wil, van harte gefeliciteerd met je verjaardag, daar in de woestijn, mijmerend over een grenzeloos aandeel in de wasrekjesmarkt. Ga door met genieten; wij smullen mee. -
27 Maart 2011 - 20:17
Hans De Groot:
Beste Emmy en Wil,
Heb net jullie reisverslagen gelezen van de afgelopen maand, fantastisch.. Ik blijf het echt te gek vinden dat jullie dit doen en zal het reisverslag met enige regelmaat checken for updates... Geniet van deze prachtige reis, van elkaar en blijf gezond .... Vriendelijke groet vanuit een zonnig Pays Basque..