Sacramento, San Francisco - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Wil en Emmy Verver - WaarBenJij.nu Sacramento, San Francisco - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Wil en Emmy Verver - WaarBenJij.nu

Sacramento, San Francisco

Door: wilenemmy

Blijf op de hoogte en volg Wil en Emmy

26 Mei 2011 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Zondag 22 mei
San Francisco
Donderdag 18 mei zijn we naar onze neef Ken en zijn vrouw Heather in Orange Vale/ Sacramento gereden. Ze wonen in een groot huis met een flinke, pas aangelegde tuin, waar we onze caravan gemakkelijk op de oprit konden parkeren. Ze ontvingen ons allerhartelijkst en namen echt de tijd. Het zijn, net als onze kinderen , hardwerkende en druk bezette mensen en daardoor waardeerden we deze ontvangst extra! We hebben heel wat afgekletst, het was toch anders dan met de mensen, die je onderweg ontmoet. Dan stel je vragen en je luistert, nu was het meer eigen en kon je tegen dingen ingaan of wat kritische vragen stellen. Ken en Heather zijn een stel slimme jonge mensen, die geïnteresseerd zijn in de wereld om hen heen en duidelijke en gefundeerde meningen hebben. We hebben het natuurlijk over de politiek, maar ook over de gezondheidszorg en het opvoeden van kinderen en hoe scholen georganiseerd zijn, gehad. We zijn mee geweest naar de Karate test van Riley en het Carnaval op de school van Caelyn en Riley op zaterdag. Ken heeft ons een rondtoer gegeven door downtown Saramento en zijn omgeving.
We hebben een heerlijke barbecue gehad, waar Drew en Emma, met haar vriend Bregan ook dagen.
Zondagmorgen zijn we door gereden naar San Francisco en daarmee waren we dwars door Amerika bij de andere oceaan gekomen.

San Francisco, maandag 23 mei
Gisteren hebben we ingecheckt in het San Remo Hotel, dichtbij Fisherman’s Wharf. Dit is het toeristische gedeelte van San Francisco, met de Golden Gate Bridge, zijn musea en zijn gezellige wijken om door te slenteren. Het hotel is simpel, maar voldoende. Rondom het bed hebben we nog een meter ruimte, maar het bed is redelijk, de badkamer maar 20 meter van de kamer en een goede internetverbinding. We zijn snel geïnstalleerd en lopen naar de haven, waar het een drukte van belang is. Je kijkt al snel naar Alcatraz, het beruchte gevangeniseiland en je verbaast je erover, waarom dit zo’n beruchte gevangenis was (Al Capone bracht er een periode door voordat hij ziek werd vrijgelaten). Maar de temperatuur van het water en de sterke stroom zorgde er wel voor, dat een ontsnapping zinloos was.
We ontdekken, dat in de bovenste verdieping van het Fairmonthotel het uitzicht over de stad fantastisch is, dus als het donder wordt, lopen we daar naar toe. Het is een chique hotel en we zien er niet helemaal gekleed uit, maar na een onderhandeling met de portier mogen we toch nog naar boven. Op de 29ste verdieping zitten we ademloos te kijken naar San Francisco by night. Dat doen we bij een glaasje wijn van 25 dollar, maar we zitten daar heel romantisch en gezellig van te genieten.
Vandaag hebben we bij de Pier 39 naar de zeeleeuwen gekeken, een groep van meer dan honderd zeeleeuwen en zeehonden, die de hele dag op de steigers liggen. Ze maken veel lawaai en het is vermakelijk om er naar te kijken. We nemen een ritje in de befaamde Cable Car door de wijk en kijken onze ogen uit. Op de bovenste verdieping van het warenhuis Macy is de Cheese Cake Factory. Oh, oh wat lekker. Geen wonder dat de Amerikanen zo dik zijn. Via China Town lopen we weer terug naar het hotel. Naast het hotel is het oudste Italiaanse restaurant van de Verenigde Staten. Helemaal goed.

San Francisco, dinsdag 24 mei
Vandaag doen we meer aardse dingen. We huren een tandem en fietsen met z’n tweeën langs de kust in de richting van de Golden Gate Bridge. Het waait wel flink, maar het is niet koud. Op de brug is het druk. Veel wandelaars en fietsers. Aan de andere kant fietsen we naar Sausalito. Even pauzeren voor een broodje en door het dorpje slenteren. We vinden onverwacht bij een juwelier een schitterende halsketting voor Emmy. Het is één van een bekende Indiaanse kunstenaar en hij lijkt voor haar gemaakt. Met de ferry gaan we weer terug via de Golden Gate Bridge en Alcatraz. In San Francisco fietsen we naar het gezellige downtown en lopen daar nog even rond. Emmy wil nog graag in Macy, een warenhuis rondneuzen met allerlei merkkleding, dus zij neemt de portemonnee mee en ik ga liggen in het gras van Union Square. Emmy maakt me na drie kwartier wakker. Ze is goed geslaagd. ’s Avonds eten we heerlijk in de Italiaanse wijk. Het is een heel gezellige stad en het is er goed toeven. Morgen gaan we weer terug naar Sacramento. We hebben het weekend van 11 juni met Caroline in Vancouver afgesproken. We rollen van het één in het ander.

San Francisco, 25 mei
Na twee mooie dagen nu een druilerige dag, wat tegen de middag overgaat in een flinke bui. We hadden het plan een stukje te fietsen in het Golden Gate Park, maar dat lijkt opeens veel minder leuk. We brengen de fietsen terug naar het verhuurbedrijf en lopen naar het Aquarium of the Bay, waarin fraai het leven in de wateren rondom San Francisco wordt getoond. Als we buiten komen, plenst het inmiddels. We besluiten terug naar Sacramento te gaan. ’s Avonds eten we verrukkelijk in een Mexicaans restaurant met zijn allen. Het komend weekend begint met Memorial Day het toeristenseizoen in Noord Amerika, dus we hebben een camping besproken tot en met maandag in Philo, zo’n 150 km ten noorden van San Francisco.
waren.

• 26 Mei 2011 - 17:21

Esther:

Hoi lieverds,
    Leuk die foto's van Ken. Hij lijkt niet echt veranderd. Wel een hele kinderschare! Grappig dat hij nog zo goed nederlands spreekt. De ketting is echt prachtig mam! Dikke kus, Esther

• 26 Mei 2011 - 19:38

Annie:

Wat leuk om de bekende plekjes weer tegen te komen.
    Ik geniet erg mee met jullie
    Hier is alles goed en het is nog steeds mooi weer.
    groetjes

• 27 Mei 2011 - 07:31

Joost:

Hoi pap en mam,
    wat lijkt Ken op de foto's op een Gort. Ik zie veel trekjes van opa in zijn gezicht. Leuke stad he, San Francisco. Voelde voor ons ook heel relaxed aan.

Groetjes en kus,

Joost & Daan

Wil en Emmy

Wij zijn Wil en Emmy Verver. In 2010 beiden met de Vut gegaan als respectievelijk fysiotherapeut en lerares. Wij willen vanaf februari 2011 een reis door Noord-Amerika maken, waarbij we onze eigen auto en caravan meenemen. We starten in Florida en maken grofweg een grote cirkel met de zon mee, waarbij we proberen veel nationale parken te bezoeken o.a. in Texas, New Mexico, Utah, Colorado, California, Brits Columbia, Alaska, Yukon, Alberta, Wyoming en dan wegens familiebezoek via Toronto (Ontario) en Bangor (Maine). In november 2011 hopen we weer thuis te zijn. Via deze website willen we graag contact houden met familie en vrienden.

Actief sinds 29 Sept. 2010